Olej jojoba złoty

25,00 zł
Brutto

Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk.

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość
  Obecnie brak na stanie

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Jasne zwroty

 

Naturalne produkty

Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Właściwości oleju jojoba cenione są od wieków. Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Posiada niezwykle szerokie zastosowanie w pielęgnacji ciała.

 

Szczegóły produktu

Olej jojoba charakteryzuje się wszechstronnością działania. Polecamy go osobom o każdym typie cery, od tłustej do suchej po mieszaną.

 

Działanie:

  • reguluje proces wydzielania sebum. Struktura oleju przypomina naturalne sebum wydzielane przez skórę. Dzięki temu użyty u osoby o cerze tłustej zrównoważy poziom jego wydzielania, a odwrotnie – skórę suchą odpowiednio nawilży i zabezpieczy,
  • wpływa na jędrność, elastyczność skóry,
  • przyspiesza proces regeneracji naskórka,
  • buduje ochronną warstwę zapobiegającą utracie wody.

 

Produkt nie posiada intensywnego zapachu i charakteryzuje się naturalnym bursztynowo - żółtym kolorem.

Nazwa surowca wg INCISimmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Składniki odżywcze w składzie produktu:

  • witaminy: E (naturalny antyoksydant), A, F,
  • fitosterole,
  • kwasy: linolowy, arachidonowy, linolenowy, mirystynowy,
  • skwalen.

 

Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic

Przechowywanie:

Olej jojoba nie jełczeje. Mimo tego zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej lub lodówce, bez bezpośredniego dostępu do wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Kraj pochodzenia: Peru

Jak go stosować?

  • jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona,
  • jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum; stosuj  bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,
  • wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy; sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów,
  • nakładany na czyste rzęsy wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące,
  • nakładaj na spierzchnięte usta, doskonale je nawilży,
  • używaj jako kremu do rąk,                                         
  • dodaj kilka kropel do kosmetyków jakich używasz w pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące,
  • w przypadku chorób skóry takich jak łupież i łuszczyca nałożony bezpośrednio na stan zapalny złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka,
  • stosowany w masażu bolących mięśni pomoże osobom zmagającym się z reumatyzmem,
  • olej jojoba to doskonały nośnik perfum; nanieś małą ilość oleju na miejsca, na które nanosisz perfumy, a przedłuży to ich trwałość,
  • wlej 3 łyżki oleju do ciepłej kąpieli; dzięki temu skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością,
  • kilkoma kroplami oleju wzbogać swój ulubiony krem, balsam lub olejek do ciała bezpośrednio przed użyciem,
  • dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion,
  • wykorzystaj olej do domowego manikiuru i pedikiuru – olej nawilży skórki i paznokcie,
  • zastosuj olej jako krem do stóp – zmiękczysz suchą i popękaną skórę pięt.