Olej konopny

25,00 zł
Brutto

Zapomniany olej z konopi powoli wraca do łask. Nic dziwnego - najnowsze badania potwierdzają, że ma on zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Doceniamy jego kosmetyczne i kuchenne zastosowanie. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z faktu, że olej ten pod względem chemicznym jest bardzo zbliżony do tłuszczu ochronnego, jaki produkuje nasza skóra. 

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

Zapomniany olej z konopi powoli wraca do łask. Nic dziwnego – najnowsze badania potwierdzają, że ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Doceniamy jego kosmetyczne i kuchenne zastosowanie. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z faktu, że olej ten pod względem chemicznym jest bardzo zbliżony do tłuszczu ochronnego, jaki produkuje nasza skóra. Wielu specjalistów twierdzi, że używanie oleju z konopi zapobiega depresji. Charakteryzuje się kojącym, zielonym kolorem, lekko orzechowym smakiem i zapachem. Należy podkreślić, że konopie siewne, z których tłoczony jest olej, nie jest narkotykiem. Roślina ta nie nadaje się do wytwarzania nielegalnych używek.

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic, certyfikat Soil Association

Szczegóły produktu

5 Przedmioty

Nazwa surowca wg INCICannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic, certyfikat Soil Association

Kraj pochodzenia: Holandia

Przechowywanie:

Olej konopny źle znosi kontakt z powietrzem z powietrzem oraz światłem. Nie powinno się go podgrzewać. Zaleca się przechowywać go w zaciemnionym i chłodnym miejscu.

Jak go stosować?

  • jako środek przeciwbólowy; łagodzi stany zapalne organizmu, bóle stawów i obrzęki mięśni,
  • jako środek pielęgnujący skórę – łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze,
  • jako środek chroniący przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych, stosowany na skórę twarzy i rąk ochroni przed wysuszeniem spowodowanym niską temperaturą i silnym wiatrem,
  • stosowany bezpośrednio na skórę rozświetli cerę szarą i pozbawioną blasku,
  • stosowany w przypadku ciężkich chorób skóry wspomoże leczenie łuszczycy, egzemy i łojotoku,
  • kilka kropel oleju, wmasowanych we włosy ułatwi rozczesywanie i doda kosmykom blasku,
  • alergikom przyniesie ulgę podczas ataków swędzenia.