Olej z prażonych nasion kawy

48,00 zł
Brutto

Olej, jaki prezentujemy wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno prażonych ziaren kawy Coffea Arabica. W jego skład wchodzi kofeina, kwasy owocowe, fitostelore, karoteny, witaminy (przede wszystkim E) i bogactwo antyoksydantów. Stymuluje proces lipolizy rozbijając tkankę tłuszczową, działa przeciwzapalnie, detoksykuje, przeciwstarzeniowo, łagodzi podrażnienia, pomaga zwalczać wolne rodniki. 

Pojemność
  • 30ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

Olej, jaki prezentujemy wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno prażonych ziaren kawy Coffea Arabica. W jego skład wchodzi kofeina, kwasy owocowe, fitostelore, karoteny, witaminy (przede wszystkim E) i bogactwo antyoksydantów. Stymuluje proces lipolizy rozbijając tkankę tłuszczową, działa przeciwzapalnie, detoksykuje, przeciwstarzeniowo, łagodzi podrażnienia, pomaga zwalczać wolne rodniki. 

O wykorzystaniu i działaniu kawy w kosmetykach pisałyśmy już nie raz, ale nadal tego nie mamy tematu dość. Rozpływamy się nad jej ujędrniającymi właściwościami, zdolnością do walki z cellulitem i umiejętnością przywracania jędrności skórze. Przed Wami nowość, olej z prażonych nasion kawy. 

 Produkt, jaki prezentujemy wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno prażonych ziaren kawy Coffea Arabica. W skład oleju wchodzi kofeina, kwasy owocowe, fitostelore, karoteny, witaminy (przede wszystkim E) i bogactwo antyoksydantów. Mieszanka stymuluje proces lipolizy rozbijając tkankę tłuszczową, działa przeciwzapalnie, detoksykuje, przeciwstarzeniowo, łagodzi podrażnienia, pomaga zwalczać wolne rodniki. Produkt wyróżnia się charakterystycznym pobudzającym zapachem kawy.  

Szczegóły produktu

21 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5903641536028

W skład oleju wchodzi kofeina, kwasy owocowe, fitostelore, karoteny, witaminy (przede wszystkim E) i bogactwo antyoksydantów. Mieszanka stymuluje proces lipolizy rozbijając tkankę tłuszczową, działa przeciwzapalnie, detoksykuje, przeciwstarzeniowo, łagodzi podrażnienia, pomaga zwalczać wolne rodniki.

Olej z nasion kawy polecamy osobom o każdym typie skóry. Szczególnie sprawdzi się osobom o cerze dojrzałej i wymagającej ujędrnienia.

Skład/INCI: Coffea Arabica Seed Oil; Organic coffee bean oil

Przechowywanie: W oryginalnym opakowaniu, w miejscu chłodnym i suchym

Jak go stosować?

  • Nakładać bezpośrednio na skórę (suchą lub wilgotną), najlepiej po wykonanym peelingu; produkt dobrze się wchłania, zostawia skórę przyjemnie nawilżoną i zmiękczoną,
  • Jako dodatek do kąpieli; do wanny z ciepłą wodą dodaj około 10 ml produktu,
  • Jako olejek do masażu samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami,
  • W formie dodatku do samodzielnie wykonanego peelingu, na przykład cukrowego, czy z fusów kawowych,
  • Jako dodatek do ulubionych kremów, balsamów i serów; dodaj kroplę produktu do porcji kremu bezpośrednio przed użyciem,
  • W połączeniu z olejem marchewkowym ukoi skórę poparzoną słonecznie,
  • Jako olejek łagodzący podrażnienia po goleniu,
  • Stosowany pod oczy zmniejszy cienie pod oczami i opuchliznę, może być stosowany jako uzupełnienie do codziennej pielęgnacji skóry pod oczami lub samodzielnie,
  • Jako olej nawilżający skórę, szczególnie na partie podatne na powstawanie cellulitu: pośladki, brzuch, czy uda,
  • Jako produkt do olejowania włosów; składniki produktu pobudzają wzrost włosów, zapobiegają ich wypadaniu, a dodatkowo zmiękczają i wygładzają kosmyki.