Olej z pestek winogron

25,00 zł
Brutto

Przez setki lat pestki winogron nie były wykorzystywane – dopiero dziś, dzięki rozwiniętej technologii, możemy pozyskiwać oleje nawet z tak mało oleistych produktów. Cieszymy się, że tak się stało. Odkryto bowiem niebanalny wpływ tego oleju na skórę, między innymi dzięki ogromnej zawartości witaminy E, opóźniającej procesy starzenia się.

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

Przez setki lat pestki winogron nie były wykorzystywane – dopiero dziś, dzięki rozwiniętej technologii, możemy pozyskiwać oleje nawet z tak mało oleistych produktów. Cieszymy się, że tak się stało. Odkryto bowiem niebanalny wpływ tego oleju na skórę, między innymi dzięki ogromnej zawartości witaminy E, opóźniającej procesy starzenia się.

Pestki winogron, które służą w produkcji oleju, pozyskuje się na drodze ekstrakcji nasion stanowiących produkt odpadowy przy produkcji wina. Dlatego jeśli w ramach relaksu raczysz się kieliszkiem trunku, bez wyrzutów sumienia możesz robić to nadal. Przez setki lat pestki nie były wykorzystywane – dopiero dziś, dzięki rozwiniętej technologii, możemy pozyskiwać oleje nawet z tak mało oleistych produktów. Cieszymy się, że tak się stało. Odkryto bowiem niebanalny wpływ tego oleju na skórę, między innymi dzięki ogromnej zawartości kwasu linolowego oraz witaminy E, która jest doskonałym antyutleniaczem, opóźniającym procesy starzenia. W jego składzie znajdziemy także witaminę B6, lecytynę, flawonoidy, resweratrol oraz szereg minerałów.

100% Organic

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności Soil Association

Szczegóły produktu

25 Przedmioty

Olej z pestek winogron sprawdzi się w pielęgnacji skóry normalnej, tłustej, delikatnej, dojrzałej oraz trądzikowej.

Skład INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil 

100% Organic

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności Soil Association

Kraj pochodzenia: Południowa Afryka

Jak go stosować?

  • olej działa nawilżająco i zmiękczająco – pozostawia skórę jedwabiście gładką, bez nieprzyjemnego wrażenia tłustości; kilkoma kroplami oleju wzbogać porcję kremu, balsamu, żelu i serum bezpośrednio przed użyciem; sprawdzi się szczególnie w przypadku cery odwodnionej,
  • przypadku użycia przez osoby o cerze naczynkowej zadziała ściągająco i tonizująco, przyniesie ulgę, ukoi podrażnienia, zmniejszy ‘pajączki’,
  • używaj w zastępstwie oliwki do ciała lub innych kosmetyków nawilżających po kąpieli, dobrze się wchłonie i nie pozostawi tłustego filmu na skórze,
  • wykorzystaj jako krem do rąk, oliwkę do skórek i paznokci,
  • nałożony na włosy w formie maski pozostawi je odżywione, miękkie i błyszczące - dzieje się tak z powodu dużej zawartości NNKT, które wnikają w strukturę włosa; nałóż produkt na całe włosy, zawiń ręcznikiem i pozostaw na minimum godzinę (najlepiej całą noc), następnie umyj jak zwykle; zabieg szczególnie polecamy osobom o włosach zniszczonych farbowaniem,
  • wykorzystaj jako serum dyscyplinujące końcówki włosów,
  • użyj w formie oleju do masażu w nierozcieńczonej formie, w połączeniu z innymi olejami lub olejkami eterycznymi; szybko się wchłonie, a razem z nim cenne składniki, które odżywią i ujędrnią skórę. Wykorzystaj go do wykonania masażu relaksującego, leczniczego (rozluźniającego mięśnie i stawy) i antycellulitowego.