Olej marula

28,00 zł
Brutto

Na południu Afryki w Namibii, kobiety plemienia Ovambo od stuleci wytwarzają olej marula i stosują jako uniwersalny kosmetyk do pielęgnacji skóry i włosów. Ten żółty, płynny olej tłoczony jest z nasion owoców drzewa marula, ulubionego drzewa słoni. Zwierzęta lubują się w owocach tej rośliny i zjadają je razem z pestkami, które fermentując w żołądkach wprowadzają je w stan pijanego rauszu.

Pojemność
  • 30ml
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Jasne zwroty

 

Naturalne produkty

Marula jest drzewem cennym dla mieszkańców Afryki. Tak zwane drzewo słoni dostarcza im owoców bogatych w witaminę C i orzechów, źródło cennego białka. Olej marula wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno pestek, czasem całych owoców. W efekcie otrzymujemy niezwykle lekki olej, który jest chętnie i szybko absorbowany przez skórę.

 

Szczegóły produktu

19 Przedmioty

 Produkt sprawdzi się szczególnie osobom o skórze dojrzałej, przesuszonej, wrażliwej i problematycznej. Olej marula wykazuje właściwości redukujące zmiany trądzikowe i przebarwienia.

Wykazuje wysoką biozgodność z ludzką skórą, dlatego szybko się wchłania. Bezpieczny dla kobiet w ciąży.

 

Działanie:

  • Regenerujące,
  • Nawilżające,
  • Oczyszczające,
  • Antyoksydacyjne,
  • Nawilżające,
  • Przywracające elastyczność,
  • Rozświetlające,
  • Antybakteryjne,
  • Przeciwzmarszczkowe,
  • Wygładzające,

Produkt posiada delikatny zapach i jasnożółty kolor.

Nazwa surowca wg INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny

Składniki odżywcze w składzie produktu:

  • Kwasy NNKT,
  • Tokoferole,
  • Witaminy C, F i E,
  • Flawonoidy.

 

Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.

Przechowywanie:

Po otwarciu opakowania zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Jak stosować olej marula? 

  • odrobinę oleju dodaj do kremu do twarzy przed nałożeniem, delikatnie masując skórę i wklepując, szczególnie polecamy osobom o cerze dojrzałej - olej marula poprawia elastyczność skóry, działając przeciwzmarszczkowo,
  • olej może zostać wykorzystany jako nawilżający olejek do twarzy,
  • użyj produktu jako nawilżającego olejku do ciała nakładanego na suchą lub wilgotną skórę,
  • polecamy olej do masażu szczególnie tych partii ciała, w których występuje cellulit,
  • porcję oleju dodaj do balsamu do ciała tuż przed użyciem,
  • kilka kropel wtartych w końcówki włosów ujarzmi puszące się końce; polecamy stosować na suche lub mokre włosy, wmasować i nie spłukiwać,
  • przed umyciem włosów wetrzyj olej w skórę głowy i włosy, pozostaw na pół godziny okryte ręcznikiem i umyj jak zwykle,
  • wcieraj olej w zniszczoną skórę rąk i paznokcie,
  • olej może zostać wykorzystany jako nawilżający olejek do twarzy.