Olej z dzikiej róży

25,00 zł
Brutto

W małej buteleczce zamknęliśmy promienną cerę bez skazy i wspomnienia po pajączkach. W Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży. Tłoczony z pestek owoców krzewu, który dziko rośnie w Polsce, nie posiada typowego zapachu różanego, ale delikatny aromat charakterystyczny dla owoców.

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

 Porasta z zadziwiającą łatwością tereny przy wiejskich drogach i łąkach. Popularność dzikiej róży w Polsce jest tak duża, że niewiele osób zdaje sobie sprawę, że roślina ta oryginalnie pochodzi… z Chin. Owoce dzikiej róży na szeroką skalę wykorzystywane są w produkcji ziołowych suplementów diety, a w kosmetyce - oleju uzyskiwanego w procesie tłoczenia na zimno całych owoców.

 

Szczegóły produktu

66 Przedmioty

Olej z dzikiej róży polecamy do pielęgnacji cery dojrzałej, wymagającej poprawy elastyczności, zmęczonej, poszarzałej, a także z przebarwieniami. Radzi sobie w leczeniu blizn, zmian potrądzikowych i rozstępów.

 

Działanie:

  • Antyoksydacyjne,
  • Regenerujące,
  • Wzmacniające,
  • Łagodzące, wygładzające,
  • Przeciwzmarszczkowe, uelastyczniające skórę, przeciwstarzeniowe,
  • Przeciwzapalne,
  • Rozjaśniające przebarwienia, przywracające koloryt,
  • Wzmacniające ściany naczyń krwionośnych,
  • Tonizujące.

 

Produkt charakteryzuje się intensywnym pomarańczowym kolorem.

Nazwa surowca wg INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny

Składniki odżywcze w składzie produktu:

  • Kwas trans-retinowy,
  • Karotenoidy,
  • Kwas linolowy, oleinowy,
  • Witaminy C, A.

 

Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.

Przechowywanie:

Zalecamy przechowywać olej w ciemnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.

Jak stosować olej z dzikiej róży?

  • wykorzystaj olej jako fazę tłuszczową w recepturach kosmetycznych,
  • stosuj olej jako regenerujący olejek do twarzy stosowany samodzielnie, delikatnie wklepując w wilgotną skórę, wzmocni naczynia krwionośne i spłyci drobne zmarszczki,
  • smaruj olejem ciało zamiast balsamu; natłuści skórę pozostawiając ją głęboko nawilżoną,
  • wzbogać olejem ulubiony krem do twarzy, balsam do ciała tuż przed użyciem,
  • wykorzystaj olej jako środek niwelujący podrażnienia po depilacji; sprawdzi się także jako remedium na blizny pooparzeniowe czy rozstępy – stosowany regularnie spłyci i zmniejszy zmiany,
  • doskonale zabezpieczy skórę przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi,
  • wykorzystaj olej jako środek pielęgnujący włosy – kwasy tłuszczowe zawarte w oleju uchronią kosmyki przed utratą wilgoci i działaniem czynników zewnętrznych; wmasuj preparat w skórę głowy oraz włosy, pozostaw na 30 minut i umyj jak zwykle.