Filter By close

Najczęściej kupowane

Jest 86 produktów.

Pokazano 25-36 z 86 pozycji
Olej Arganowy
Cena 36,00 zł

Pozyskiwany ręcznie, w niezwykle złożony sposób, z drzewa arganowego występującego wyłącznie w Maroko. Na wyprodukowanie jednego litra oleju potrzeba aż 35kg owoców arganii. Dzięki swojej pięknej, złocistej, bursztynowej barwie i drogocennym właściwościom zyskał przydomek „płynnego złota Maroka”.

Hydrolat Kwiat Lotosu Różowego
Cena 45,00 zł

Hydrolat kwiatu lotosu różowego wyróżnia się przepięknym, lekko słodkawym, kwiatowym, orientalnym zapachem. Bogaty w cenne składniki odżywcze - minerały, flawonoidy, polifenole, witaminy B, C, białko - wykazuje mocne właściwości antyoksydacyjne i łagodzące.

Hydrolat trawa cytrynowa
Cena 26,00 zł

Niezwykle orzeźwiający produkt naładowany po brzegi cennymi składnikami odżywczymi. Uzyskiwany w procesie destylacji parą wodną świeżych źdźbeł trawy cytrynowej hydrolat silnie oczyszcza, reguluje wydzielanie sebum, zwęża pory, zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry. Do tego raczy zmysły delikatną nutą cytrusową, także o działaniu antydepresyjnym. Czego chcieć więcej?

Hydrolat rumiankowy
Cena 39,00 zł

Woda kwiatowa, pozyskiwana poprzez destylację parą wodną koszyczków kwiatowych rośliny zwanej rumiankiem pospolitym, o charakterystycznym, słomkowym kolorze i delikatnie kwiatowym zapachu (wielu przypomina zapach ziół i świeżo skoszonej trawy). Polecamy go wykorzystać w codziennej, porannej i wieczornej rutynie pielęgnacyjnej. 

Masło kakaowe
Cena 35,00 zł

Fani czekolady mogą zacierać ręce. Nie ma chyba nic lepszego niż zajadanie się ulubionymi słodyczami i jednocześnie nakładanie na ciało jednego z głównych składników smakołyku. W czasach prekolumbijskich nasiona kakaowca, z których uzyskuje się masło, traktowany był jako środek płatniczy, równie cenny jak złoto.

Hydrolat lawendowy
  • -25%
Hydrolat lawendowy
Cena podstawowa 39,00 zł -25% Cena 29,25 zł

Hydrolat lawendowy uzyskiwany w procesie destylacji kwiatów lawendy wąskolistnej, nieziemsko łagodzi skórę, działa przeciwzapalnie i pomaga w gojeniu się ran. Przy regularnym stosowaniu cera nabiera zdrowego połysku, staje się elastyczna i gładka. 

 

Olejek lawendowy
Cena 24,00 zł

W siedemnastym wieku na europejskich dworach królewskich korzystano z modnej wody kolońskiej Eau de Cologne rozsławiającej Kolonię jako miasto perfum. Olejek lawendowy pełnił w nich nutę serca i od tamtej pory kocha go nie tylko rodzina królewska, ale cały świat. Wcześniej, w czasach starożytnych, ametystowymi kwiatami lawendy perfumowano wodę do kąpieli.

Hydrolat Mandarynka Sycylijska
Cena 26,00 zł

Gorące Włoskie słońce, to to czego w ciągu roku brakuje nam najbardziej i to do czego bardzo chętnie wracamy podczas wakacji. Pragnąc przypomnieć Wam trochę o zapomnianym już wypoczynku, przedstawiamy hydrolat mandarynkowy prosto z Sycylii! Jego zapach przeniesie nas w najpiękniejsze zakątki wyspy i przypomni nam za co tak bardzo kochamy Włochy!

Serum Nawilżająco-...
Cena 120,00 zł

Serum nawilżająco - rozświetlające Glossy Glow to produkt, którego składniki zamieniają cerę na gładką, nawilżoną i rozświetloną. Produkt jest bogaty w kwas hialuronowy, witaminy, odżywcze oleje, i... coś co chyba ekscytuje nas najbardziej: przepięknie pachnie jagodami Goji. 

Olej konopny
Cena 26,00 zł

Zapomniany olej z konopi powoli wraca do łask. Nic dziwnego - najnowsze badania potwierdzają, że ma on zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Doceniamy jego kosmetyczne i kuchenne zastosowanie. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z faktu, że olej ten pod względem chemicznym jest bardzo zbliżony do tłuszczu ochronnego, jaki produkuje nasza skóra. 

Olej Cacay
Cena 55,00 zł

Pozyskiwany z orzechów dziko rosnących drzew z dorzecza Orinoko i Amazonki. Jest hitem ostatnich lat przemysłu kosmetycznego, chociaż dla rdzennych Indian znany jest od zawsze. Zdobył sławę i miejsce w składzie popularnych (i drogich) kosmetyków przeciw starzeniu się skóry w Stanach Zjednoczonych. 

Olej monoi
Cena 35,00 zł

Przepełniony zapachem kwiatów gardenii, symbolizującej diadem i koronę. Olej monoi to unikalny produkt, który tradycyjną metodą wytwarzany jest do dziś przez ludy Polinezji. Kwiaty moczone w oleju kokosowym przez długi czas oddają u swój egzotyczny aromat. Śnieżnobiałe, w kształcie gwiazd porastają krzewy, którymi obsadzone są pola wyspy Tahiti.To tam ręcznie zbiera się kwiaty i poddaje maceracji, a przepojone ich zapachem powietrze wyspy trafia do naszych mieszkań.