Olej monoi

32,00 zł
Brutto

Przepełniony zapachem kwiatów gardenii, symbolizującej diadem i koronę. Olej monoi to unikalny produkt, który tradycyjną metodą wytwarzany jest do dziś przez ludy Polinezji. Kwiaty moczone w oleju kokosowym przez długi czas oddają u swój egzotyczny aromat. Śnieżnobiałe, w kształcie gwiazd porastają krzewy, którymi obsadzone są pola wyspy Tahiti.To tam ręcznie zbiera się kwiaty i poddaje maceracji, a przepojone ich zapachem powietrze wyspy trafia do naszych mieszkań.

Pojemność
  • 120ml
Ilość
  Obecnie brak na stanie

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Jasne zwroty

 

Naturalne produkty

 Wcześnie rano, przed wschodem słońca, mieszkańcy Polinezji wyruszają z domów, by zbierać piękne kwiaty gardenii. Poddają je później maceracji w sposób tradycyjny od lat w naturalnym oleju kokosowym. Produktem końcowym procesu jest olej monoi, jeden z najbardziej starych produktów kosmetycznych na wyspach. W języku tahitańskim monoi oznacza pachnący olej. Do Europy został przywieziony przez Kapitana Cooka.

 

Szczegóły produktu

Specyficzne kody

EAN13
5903351291316

Produkt sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej, normalnej, suchej, odwodnionej, poszarzałej, wymagającej regeneracji i przywrócenia elastyczności.

Po nałożeniu wywołuje przyjemne uczucie chłodu. Olej monoi wykazuje właściwości chroniące skórę i włosy przed działaniem wysokiej temperatury, słońca, wiatru, chloru i morskiej wody.

 

Działanie:

  • Łagodzące,
  • Przeciwzapalne,
  • Chroniące przed czynnikami zewnętrznymi,
  • Wzmacniające,
  • Uelastyczniające,
  • Regenerujące,
  • Zapobiegające przed utratą wody ze skóry,
  • Nawilżające,
  • Wygładzające,
  • Ujędrniające,
  • Przywracające skórze blask,
  • Przeciwzapalne,
  • Zmiękczające,
  • Antybakteryjne.

 

Produkt posiada kwiatowy zapach. W niskich temperaturach tężeje, w temperaturze pokojowej przybiera postać lekkiego, żółtego oleju. Nie ma to wpływu na właściwości produktu.

Nazwa surowca wg INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

Składniki odżywcze w składzie produktu:

  • Witamina E,
  • Kwasy tłuszczowe,
  • Sterole,
  • Olejki eteryczne,
  • Witaminy B1, B2, B3, B6, C, E,
  • Kwas foliowy,
  • Potas, magnez, żelazo, cynk, wapń, fosfor.

 

Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.

 

Przechowywanie:

Zalecamy przechowywać olej w temperaturze pokojowej lub (w zależności od preferencji) w lodówce.

Opakowanie: słoik szklany wykonany z brązowego szkła typu amber

Jak go stosować?

  • wmasuj w skórę twarzy i ciała, a pozostawi ją nawilżoną, ochroni przed działaniem niekorzystnych warunków na zewnątrz i zwiększy elastyczność skóry,
  • nałożony na ciało po opalaniu delikatnie schłodzi skórę i sprzyja regeneracji podrażnionego naskórka,
  • zregeneruje Twoje włosy; pomoże ujarzmić suche, rozdwajające się kosmyki; nakładaj na całe włosy na 30 minut i umyj jak zwykle,
  • wykorzystaj olej jako olejek chroniący włosy przed słońcem i morską wodą,
  • jako delikatne perfumy w kremie,
  • jako olejek pielęgnujący końcówki włosów, nakładany na suche i mokre włosy bez spłukiwania,