Olej z opuncji figowej. Naturalny olejek przeciwzmarszczkowy Pojemność 30ml

Opuncja figowa była rośliną świętą dla Azteków. Z tego olbrzymiego kaktusa pozyskuje się drobne nasiona, z których tłoczy się drogocenny olej. Drogocenny dosłownie i w przenośni – jest najdroższym olejem na świecie. Mimo tego olej z opuncji figowej zyskał tysiące zwolenników na całym świecie, określany mianem "botoksu w butelce". 

Olej z opuncji figowej

130,00 zł
Brutto

Opuncja figowa była rośliną świętą dla Azteków. Z tego olbrzymiego kaktusa pozyskuje się drobne nasiona, z których tłoczy się drogocenny olej. Drogocenny dosłownie i w przenośni – jest najdroższym olejem na świecie. Mimo tego olej z opuncji figowej zyskał tysiące zwolenników na całym świecie, określany mianem "botoksu w butelce".

 

Pojemność
  • 10ml
  • 30ml
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Jasne zwroty

 

Naturalne produkty

Opuncja figowa była rośliną świętą dla Azteków. Z tego olbrzymiego kaktusa pozyskuje się drobne nasiona, z których tłoczy się drogocenny olej. Drogocenny dosłownie i w przenośni – jest najdroższym olejem na świecie. Mimo tego olej z opuncji figowej zyskał tysiące zwolenników na całym świecie, określany mianem "botoksu w butelce".

 

Szczegóły produktu

Specyficzne kody

EAN13
5903351291156

Olej z opuncji figowej nawilża i odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, wzmacnia warstwę lipidową. Bogaty jest w witaminę E, naturalny antyoksydant, który chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz minerały (m.in. cynk, magnez czy potas). Jego konsystencja jest lekka, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy.

Polecamy go do pielęgnacji każdego rodzaju cery. Szczególnie do cery dojrzałej, wymagającej poprawy elastyczności, zmęczonej, poszarzałej, odwodnionej, suchej, a także z przebarwieniami. Doskonale pielęgnuje delikatną skórę wokół oczu, skórę alergiczną czy atopową. Również sprawdzi się u posiadaczek cery tłustej i mieszanej. Zawarte w składzie fitosterole łagodzą podrażnienia oraz regulują wydzielanie łoju.  

 

Działanie:

  • Antyoksydacyjne,
  • Regenerujące,
  • Wzmacniające,
  • Łagodzące, wygładzające,
  • Przeciwzmarszczkowe, uelastyczniające skórę, przeciwstarzeniowe,
  • Przeciwzapalne,
  • Rozjaśniające przebarwienia, przywracające koloryt,
  • Wzmacniające ściany naczyń krwionośnych,
  • Tonizujące.

Skład/INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic

Kraj Pochodzenia: Madagaskar.

Jak stosować olejek z opuncji figowej?

  • jako środek wygładzający zmarszczki; stosuj olejek samodzielnie, zwilż skórę twarzy hydrolatem, następnie użyj kilka kropli oleju i wykonaj delikatny masaż twarzy, albo dodaj kilka kropli oleju do ulubionego kremu do twarzy i stosuj go jak zwykle,
  • zapobiegnie nadmiernemu wydzielaniu sebum w przypadku stosowania u osób z cerą tłustą,
  • systematycznie stosowany ochroni naszą skórę przed działaniem promieni UV, czynników klimatycznych, otarć, a nawet dymu papierosowego,
  • doskonale poradzi sobie ze skórą zniszczoną przez blizny czy plamy pigmentacyjne, spłacając je i wyrównując koloryt cery,
  • kilkoma kroplami oleju wzbogać ulubiony balsam do ciała, dzięki czemu dogłębnie nawilżysz nawet najbardziej wysuszoną skórę,
  • olej znajduje zastosowanie także jako kosmetyk pielęgnujący końcówki włosów, nadając im miękkość oraz blask,
  • jeśli zmagasz się z łamliwymi paznokciami, wzmocnisz je nakładając warstwę olejku na noc,
  • zmieszaj olej z opuncji z olejem ze słodkich migdałów, rozgrzej w dłoniach i ciesz się relaksującym olejkiem do masażu ciała,
  • zastosuj jako maskę na włosy – nałóż niewielką ilość, pozostaw na 20 minut okrywając kosmyki ręcznikiem, później umyj włosy jak zwykle i ciesz się błyszczącą, zdrową fryzurą.