Olejek lawendowy

22,00 zł
Brutto

W siedemnastym wieku na europejskich dworach królewskich korzystano z modnej wody kolońskiej Eau de Cologne rozsławiającej Kolonię jako miasto perfum. Olejek lawendowy pełnił w nich nutę serca i od tamtej pory kocha go nie tylko rodzina królewska, ale cały świat. Wcześniej, w czasach starożytnych, ametystowymi kwiatami lawendy perfumowano wodę do kąpieli.

Pojemność
  • 10ml
  • 5 ml
Ilość
  Ostatnie sztuki w magazynie

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

W siedemnastym wieku na europejskich dworach królewskich korzystano z modnej wody kolońskiej Eau de Cologne rozsławiającej Kolonię jako miasto perfum. Olejek lawendowy pełnił w nich nutę serca i od tamtej pory kocha go nie tylko rodzina królewska, ale cały świat. Wcześniej, w czasach starożytnych, ametystowymi kwiatami lawendy perfumowano wodę do kąpieli.

Jest moim ulubionym olejkiem, nie tylko ze względu na piękny, świeży, lekko ziołowy zapach, ale również dlatego, że uwiódł mnie mnogością zastosowań dla całej rodziny. Jego właściwości relaksujące ciało i umysł , potrafią ukoić emocje, podnieść na duchu i przywrócić wewnętrzną harmonię. Jako jeden z dwóch olejków (olejek z drzewa herbacianego) może być bezpośrednio stosowany na skórę.

100% Organic, Certyfikat Organiczności Soil Association

Szczegóły produktu

1 Przedmioty

Działanie:

  • uspokajające - łagodzi lęki, niepokoje, poprawia nastrój,
  • antyseptyczne
  • przeciwbakteryjne
  • przeciwgrzybicze
  • przeciwbólowe

Wskazania: bóle głowy, bezsenność, depresja, przeziębienie, menopauza, blizny, trądzik, stany zapalne skóry, wypryski, rozstępy, cellulit, opryszczka, wypadanie włosów, łupież, poparzenia, poparzenia słoneczne, stłuczenia, siniaki, ukąszenia owadów

Nazwa surowca wg INCI: Lavandula Angustifolia (Laveneder) Flower OIl

100% Organic, Certyfikat Organiczności Soil Association

Kraj pochodzenia: Bułgaria

Jak stosować olejek lawendowy?

  • olejek lawendowy koi nerwy w stanach rozdrażnienia, a w przypadku wyczerpania oddziałuje na organizm pobudzająco; zapewnia także spokojny, regenerujący sen. Zapach olejku z łatwością rozniesie się w pomieszczeniu, jeśli wlejesz kilka kropel do kominka aromaterapeutycznego lub w rozcieńczeniu z wodą rozpylisz na pościel i poduszkę,
  • wykorzystaj olejek do relaksującego, uspokajającego masażu; zmieszaj 4 krople produktu z 10ml oleju bazowego (np. oleju ze słodkich migdałów),
  • olejek lawendowy może być stosowany bezpośrednio na skórę; wykorzystaj jego antybakteryjne działanie – kroplę wetrzyj w skórę twarzy dwa razy w tygodniu,
  • olejek przyniesie ulgę przy bólu głowy – wmasuj kroplę w skronie, szyję i czoło, a natychmiast poczujesz odprężenie,
  • aby uzyskać cudowny aromat swoich kosmetyków dodaj kilka kropel olejku do olejów bazowych, balsamów, kremów, szamponów i innych produktów do pielęgnacji ciała
  • użyj kilka kropel olejku bezpośrednio na skórę gdy męczy Cię kaszel, nabawisz się siniaków i otarć
  • zrób podstawowy skrub do ciała domowym sposobem z oleju kokosowego, cukru i olejku lawendowego
  • stwórz domowe spa, dodając kilka kropel do ciepłej relaksującej kąpieli
  • przygotuj kąpiel dla zmęczonych stóp – do miski z ciepłą wodą dodaj 4-6 kropel olejku, następnie mocz stopy przez kilka minut, co zrelaksuje całe ciało,
  • regularne masaże skóry głowy przy użyciu olejku lawendowego pomagają poradzić sobie z problemem wypadania włosów i zwalczy łupież,
  • odstrasza owady, a także złagodzi świąd po ukąszeniu owadów,
  • nie można zapomnieć o tym, że olejek lawendowy jest świetną alternatywą dla syntetycznych perfum; w Twojej szafie zneutralizuje nieprzyjemny zapach,
  • to naturalny środek zwalczający wszawicę; w tym celu należy sporządzić płukankę do włosów złożoną z 10 kropli olejku i wody lub przy użyciu gęstego grzebienia rozprowadzić czysty preparat na włosach,