Filter By close

32 Artikel gefunden

25 - 32 von 32 Artikel(n)

Aktive Filter

Süßmandelöl
Preis 26,00 zł

W starożytności z drewna migdałowca wytwarzano berła dla królów – wierzono bowiem, że posiada tajemniczą moc, która przechodzi na władcę. Niewiele osób wie, że Vincent van Gogh, zauroczony widokiem kwitnącego drzewa, namalował obraz ‘Kwitnący Migdałowiec’. Nic dziwnego zatem jest w fakcie, że olej tłoczony z jego owoców cechuje wyjątkowe działanie.

Macadamiaöl
Preis 26,00 zł

Nie wszyscy wiedzą, że drzewo, z którego pozyskuje się orzechy macadamia owocuje aż 100 lat. Aborygeni od wieków stosują olej z orzechów, a od kilkudziesięciu lat na jego punkcie szaleje świat. Dziś produkt ten znajduje swoje miejsce w naszej kuchni i łazience, salonach SPA i aromaterapii. Obłędnie pachnie orzechami, doskonale się wchłania i jest bezpieczny nawet dla kobiet w ciąży.

Safloröl
Preis 26,00 zł

Krokosz uprawiany był już w starożytnym Egipcie. Wtedy prawo do tego miał wyłącznie faraon. Wieki później pomarańczowo-czerwone kwiaty tej rośliny stosowane były jako tańszy substytut szafranu. Dziś krokosz ceniony jest ze względu na tłoczony z niego olej o dobroczynnych właściwościach. Ten specyfik o delikatnym, orzechowym zapachu posiada wielu zwolenników na całym świecie.

Kokosnussöl
Preis 20,00 zł

Piękne, gęste i lśniące włosy? Odpowiedzią jest właśnie olej kokosowy. Ten olej, pozyskiwany z egzotycznych owoców palmy kokosowej to najzdrowszy olej na świecie. Na jego punkcie oszalały gwiazdy – nic więc dziwnego w tym, że to najchętniej kupowany specyfik ostatnich miesięcy. Posiada setki zastosowań i jest numerem jeden dla osób, które korzystają z dobrodziejstw naturalnych kosmetyków. 

Olej tamanu
  • -25%
Tamanuöl
Verkaufspreis 28,00 zł -25% Preis 21,00 zł

Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości.

Haselnussöl
  • -20%
Haselnussöl
Verkaufspreis 32,00 zł -20% Preis 25,60 zł

Doskonale odpręża, odżywia, zachwyca słodkim, orzechowym zapachem i lekką konsystencją. Owoce leszczyny, które pospolicie występującego w stanie dzikim doceniano już w starożytności – Greczynki i Rzymianki używały oleju nie tylko w celach kosmetycznych, ale i w kuchni.

Jojobaöl Gold
Preis 26,00 zł

Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk.

Hanföl
Preis 26,00 zł

Das vergessene Hanföl kommt langsam wieder in Mode. Kein Wunder - neueste Forschungen bestätigen, dass es sich positiv auf unsere Gesundheit auswirkt. Wir schätzen seine kosmetischen und kochenden Anwendungen. Nicht jeder ist sich der Tatsache bewusst, dass dieses Öl dem schützenden Fett, das unsere Haut produziert, chemisch sehr ähnlich ist.