Olej Cacay

55,00 zł
Brutto

Pozyskiwany z orzechów dziko rosnących drzew z dorzecza Orinoko i Amazonki. Jest hitem ostatnich lat przemysłu kosmetycznego, chociaż dla rdzennych Indian znany jest od zawsze. Zdobył sławę i miejsce w składzie popularnych (i drogich) kosmetyków przeciw starzeniu się skóry w Stanach Zjednoczonych. 

Pojemność
  • 30ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

Pozyskiwany z orzechów dziko rosnących drzew z dorzecza Orinoko i Amazonki. Jest hitem ostatnich lat przemysłu kosmetycznego, chociaż dla rdzennych Indian znany jest od zawsze. Zdobył sławę i miejsce w składzie popularnych (i drogich) kosmetyków przeciw starzeniu się skóry w Stanach Zjednoczonych. 

100% Naturalny, Zimnotłoczony, Nierafinowany

Szczegóły produktu

25 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5903351291149

Polecany szczególnie osobom o cerze dojrzałej, z oznakami starzenia, odwodnionej, suchej, podrażnionej promieniami UV, z przebarwieniami i problemowej (wrażliwej, trądzikowej).

INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil

100% Naturalny, Zimnotłoczony, Nierafinowany

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w zacienionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła (optymalnie w temp. 10-20°C).

Jak go stosować?

Olej Cacay jest produktem niezwykle wydajnym. Wystarczy wmasować w skórę kilka kropel. Bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Polecany szczególnie osobom o cerze dojrzałej, z oznakami starzenia, odwodnionej, suchej, podrażnionej promieniami UV, z przebarwieniami i problemowej (wrażliwej, trądzikowej).

W pielęgnacji skóry:

  • olej nadaje się do pielęgnacji delikatnych okolic oczu, ust, szyi czy dekoltu; kilka kropel produktu wmasuj bezpośrednio w skórę; udowodniono, że regularne stosowanie oleju widocznie spłyca zmarszczki,
  • dzięki wysokiej zawartości witaminy A, nakładany regularnie przyśpieszy proces gojenia się blizn potrądzikowych, krostek i drobnych ran; wyrównuje także koloryt cery, rozjaśnia skórę, piegi, niweluje przebarwienia i plamy,
  • stosuj jako zamiennik kremu do twarzy,
  • sprawdzi się jako olejek nawilżający skórę po kąpieli,
  • wymieszany z olejem ze słodkich migdałów i kilkoma kroplami olejku eterycznego może zostać wykorzystany jako olejek do masażu całego ciała,
  • olej sprawdza się jako środek zmiękczający zrogowaciałą skórę na kolanach, piętach czy łokciach.

W pielęgnacji dłoni i paznokci:

  • nakładany raz dziennie na skórki i paznokcie zapobiegnie rozdawajaniu się płytki.