Olej z pestek granatu

36,00 zł
Brutto

Już od czasów starożytnych znane są właściwości oleju z pestek granatu. Wtedy granat uznawany był jako symbol płodności i odradzania. Legenda głosi, że swoją urodę zawdzięcza mu Kleopatra, która chętnie jadała pestki owocu i stosowała tłoczony z nich olej. Pozyskiwany z drzew Granatowca właściwego, jednej z najstarszych roślin hodowanych na Bliskim Wschodzie. 

Pojemność
  • 30ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

Już 3000 lat p.n.e. znany był ze swoich drogocennych właściwości. Wtedy granat uznawany był jako symbol płodności i odradzania. Legenda głosi, że swoją urodę zawdzięcza mu Kleopatra, która chętnie jadała pestki owocu i stosowała tłoczony z nich olej. Pozyskiwany z drzew Granatowca właściwego, jednej z najstarszych roślin hodowanych na Bliskim Wschodzie. Ten gęsty płyn o złotym kolorze i soczystym zapachu działa zbawiennie na stan naszej skóry i włosów. Dziś z powodzeniem stosowany jest jako dodatek do kosmetyków, środek pielęgnacyjny w salonach SPA i olejek do aromaterapii. 

 

Szczegóły produktu

4 Przedmioty

Olej z pestek granatu posiada w swoim składzie idealny zestaw kwasów tłuszczowych oraz witaminę C, dzięki którym wykazuje wyjątkowe właściwości oczyszczające, łagodzące, kondycjonujące i odżywcze. Ponieważ łagodnie pielęgnuje, nie zapycha porów, łagodzi przebarwienia, polecamy jego użycie osobom, które posiadają cerę problematyczną, trądzikową (także z trądzikiem różowatym) i naczynkową. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym i przeciwutleniającym doskonale będzie pielęgnował cerę suchą, dojrzałą i przesuszoną. Ponieważ jest bardzo delikatny i szybko się wchłania doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skóry alergicznej i wrażliwej. Stosowanie oleju z pestek granatu pomoże przywrócić odpowiednie pH skóry. 

 

 

 

Nazwa surowca wg INCIPunica Granatum Seed Oil  

 

Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.

 

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności

Przechowywanie:

Olej z pestek granatu przechowuj w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. 

Jak stosować olej z pestek granatu?

  • dodaj odrobinę oleju do ulubionego kremu do twarzy, dzięki czemu specyfik doskonale odżywi i nawilży skórę oraz spłyci drobne zmarszczki,
  • jako dodatek do kremu pod oczy; doskonale zniweluje opuchliznę,
  • wykorzystaj olej z pestek granatu, jako środek łagodzący bóle mięśniowe; obecnie stosowany jest przez sportowców podczas masaży zmniejszających obrzęki,
  • stosuj miejscowo jako środek nawilżający,
  • czysty olej wykorzystaj do masażu; kilka kropel rozmasuj w dłoniach i wykonaj relaksujący zabieg, najlepiej techniką uciskową, co stymuluje punkty przepływu energii,
  • użyj oleju jako delikatnego środka do pielęgnacji skóry u dzieci,
  • wykorzystaj kilka kropel oleju jako dodatek do maseczki do twarzy, maski do rąk oraz włosów,
  • nałóż na twarz w formie okładów, odżywisz zaczerwienioną i łuszczącą się skórę,
  • ponieważ olej działa ujędrniająco – stosowany na skórę spłyci drobne zmarszczki.