Olej marula

28,00 zł

Na południu Afryki w Namibii, kobiety plemienia Ovambo od stuleci wytwarzają olej marula i stosują jako uniwersalny kosmetyk do pielęgnacji skóry i włosów. Ten żółty, płynny olej tłoczony jest z nasion owoców drzewa marula, ulubionego drzewa słoni. Zwierzęta lubują się w owocach tej rośliny i zjadają je razem z pestkami, które fermentując w żołądkach wprowadzają je w stan pijanego rauszu.

Więcej szczegółów

Nowy produkt

Napisz opinię

 Olej marula

Olej marula

Na południu Afryki w Namibii, kobiety plemienia Ovambo od stuleci..

Produkt został dodany do koszyka
Ilość:
Razem:
W koszyku masz 0 produktów/-y. Jest jeden artykuł w koszyku.
Wartość produktów w koszyku:
Razem wysyłka :  Do ustalenia
Razem:
Kontynuować zakupy Przejdź do kasy