Olej ze słodkich migdałów

25,00 zł
Brutto

W starożytności z drewna migdałowca wytwarzano berła dla królów – wierzono bowiem, że posiada tajemniczą moc, która przechodzi na władcę. Niewiele osób wie, że Vincent van Gogh, zauroczony widokiem kwitnącego drzewa, namalował obraz ‘Kwitnący Migdałowiec’. Nic dziwnego zatem jest w fakcie, że olej tłoczony z jego owoców cechuje wyjątkowe działanie.

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

W starożytności z drewna migdałowca wytwarzano berła dla królów – wierzono bowiem, że posiada tajemniczą moc, która przechodzi na władcę. Niewiele osób wie, że Vincent van Gogh, zauroczony widokiem kwitnącego drzewa, namalował obraz ‘Kwitnący Migdałowiec’. Nic dziwnego zatem jest w fakcie, że olej tłoczony z jego owoców cechuje wyjątkowe działanie. Łagodny zapach, bursztynowy kolor i uniwersalne przeznaczenie sprawiło, że jest to ulubiony kosmetyk Włoszek, które stosują go w pielęgnacji całego ciała, od stóp po końcówki włosów.

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat Soil Association Organic

Szczegóły produktu

21 Przedmioty

Skład/INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat Soil Association Organic

Przechowywanie:

Olej ze słodkich migdałów jest bardzo podatny na działanie promieni słonecznych. Powinien być przechowywany w miejscu zacienionym, w temperaturze pokojowej.

Kraj Pochodzenia: Hiszpania

Jak go stosować?

  • dodaj kilka kropel olejku do kąpieli, a skóra pozostanie nawilżona; można go bez obaw stosować także w przypadku niemowląt,
  • sięgnij po niego będąc w ciąży – olejek w naturalny sposób zapobiegnie powstawaniu rozstępów nie tylko na brzuchu, ale i udach, pośladkach i piersiach,
  • wykorzystaj go jako naturalną odżywkę do włosów; wtarty w końcówki kosmyków uchroni włosy przed szkodliwym działaniem pogody, a przed wyjściem na basen – chloru,
  • dowiedziono, że zapach olejku działa uspokajająco; z powodzeniem stosuje się go w aromaterapii,
  • wcieraj olejek w skórę twarzy i ciała – doskonale radzi sobie z szorstką i napiętą skórą, pozostawiając ją miękką oraz nawilżoną,
  • połącz olej z cukrem i wykorzystaj w formie peelingu do twarzy,
  • olej przyniesie ukojenie przesuszonym ustom i dłoniom w czasie zimy,
  • nadaje się także do demakijażu kosmetyków wodoodpornych,