Olej tamanu. Naturalny sposób na blizny, rozstępy i trądzik Pojemność 30ml

Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości.

Olej tamanu

26,00 zł
Brutto

Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości.

Pojemność
  • 30ml
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Jasne zwroty

 

Naturalne produkty

Pozyskiwany z nasion drzewa Calophyllum Inophyllum L. Ludy Polinezji traktowały go jako święty podarunek od natury, w którym kryli się bogowie. Partie drzewa takie jak owoce, pestki, liście i kora wykorzystywane były przez nich jako środek leczący wiele chorób. Owe tradycje ludowe dziś zostały potwierdzone wieloma badaniami naukowymi. Ten gęsty olej o intensywnym, ziołowym zapachu jest obiektem zainteresowania nie tylko badaczy, ale i osób, które korzystają z jego drogocennych właściwości.

Zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Naturalny

Szczegóły produktu

Specyficzne kody

EAN13
5903351291057

Olej tamanu polecamy do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie osobom z cerą problematyczną i trądzikową, z wypryskami, bliznami, zaskórnikami.

Właściwości:

  • przeciwbakteryjne
  • redukujące blizny i rozstępy
  • poprawiające stan i koloryt skóry
  • oczyszczające
  • przeciwzapalne
  • natłuszczające
  • łagodzące

Skład/INCICalophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil

Zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Naturalny

BARDZO WAŻNA INFORMACJA:

WYGLĄD OLEJU Z NOWEJ DOSTAWY !

Obecnie jest on bardzo gęsty, płynny, grudkowaty.

Kolor: bardzo, bardzo ciemno-szara zieleń.


Jak stosować olej tamanu?

  • jako środek redukujący blizny oraz świeże rozstępy; przy stosowaniu na zmienione partie skóry wyraźnie poprawia stan blizn, które stają się mniej widoczne, krótsze i węższe,
  • olej z tamanu znajduje zastosowanie w leczeniu zmian chorobowych skóry; nakładaj go bezpośrednio, punktowo na wypryski, drobne skaleczenia na skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolic oczu delikatnie wklepując opuszkami palców,
  • porcję oleju dodaj do balsamu do ciała, kremu do twarzy, maseczek i glinek bezpośrednio przed użyciem,
  • olej wcierany w skórę głowy w przypadku łupieżu, łuszczycy, zapalenia mieszków włosowych wspomoże leczenie oraz zapobiegnie łysieniu,
  • stosuj go jako środek łagodzący podrażnienia po depilacji, goleniu, czy na gojące się tatuaże,
  • stosuj go także jako środek łagodzący i regenerujący przy poparzeniach słonecznych,
  • świetnie sprawdzi się także jako środek odstraszający komary.