Olej Avocado

25,00 zł
Brutto

W Ameryce Środkowej uwielbiany od wieków – Aztekowie nadali mu nazwę masła puszczy, Inkowie wierzyli, że ma wpływ na miłość. Awokado, ze względu na swoją chropowatą, ciemnozieloną skórkę nazywany gruszką aligatora przypłynął do Europy w siedemnastym wieku. Dziś na jego punkcie szaleje świat. Jasnozielony olej tłoczony z jego owoców posiada niezwykłe właściwości.

Pojemność
  • 30ml
  • 80ml
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa Szybka dostawa
  • Jasne zwroty Jasne zwroty
  • Naturalne produkty Naturalne produkty

W Ameryce Środkowej uwielbiany od wieków – Aztekowie nadali mu nazwę masła puszczy, Inkowie wierzyli, że ma wpływ na miłość. Awokado, ze względu na swoją chropowatą, ciemnozieloną skórkę nazywany gruszką aligatora przypłynął do Europy w siedemnastym wieku. Dziś na jego punkcie szaleje świat. Jasnozielony olej tłoczony z jego owoców posiada niezwykłe właściwości.

Co roku, dokładnie 5 maja, w meksykańskie święto Cinco de Mayo spożycie awokado bije rekordy popularności. W Ameryce Środkowej cieszy się uwielbieniem już od wieków – Aztekowie nadali mu nazwę masła puszczy, Inkowie wierzyli, że ma wpływ na miłość. Awokado, ze względu na swoją chropowatą, ciemnozieloną skórkę nazywany gruszką aligatora przypłynął do Europy w siedemnastym wieku. Dziś na jego punkcie szaleje świat. Nadaje się do jedzenia na surowo – a jasnozielony olej tłoczony z jego owoców posiada niezwykłe właściwości.

Olej Avocado, ze względu na swoje właściwości regenerujące, nawilżające oraz odżywiające szczególnie polecamy do pielęgnacji cery suchej i odwodnionej, dojrzałej z oznakami starzenia, zniszczonej. Ponieważ szybko się wchłania, nie zatyka porów i wykazuje właściwości kojące zalecany do cery z trądzikiem, egzemą, łuszczycą.

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności

Szczegóły produktu

24 Przedmioty

Skład/INCIPersea Gratissima (Avocado) Oil

 Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności

Przechowywanie:

Po otwarciu opakowania zalecamy przechowywać olej w lodówce.

Jak go stosować?

  • olej ten nie uczula – nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej – wzbogać nim swój ulubiony krem nawilżający, balsam do ciała lub serum bezpośrednio przed użyciem,
  • czysty olej może zostać wykorzystany jako głęboko odprężający olej do masażu,
  • wykorzystaj olej jako dodatek do maseczek i peelingów w proszku,
  • nałóż produkt bezpośrednio na włosy, zawiń w ręcznik, pozostaw na pół godziny i umyj włosy jak zwykle; tym zabiegiem wzmocnisz włosy suche, osłabione i wypadające,
  • wmasuj porcję preparatu w suche dłonie, skórki i paznokcie – zawarte w oleju witaminy wnikną głęboko w skórę, która pozostanie odżywiona i nawilżona,
  • nałożony pod oczy zredukuje cienie i worki pod oczami, poprawi elastyczność skóry w tym delikatnym obszarze naszej twarzy,
  • czysty olej może zostać wykorzystany jako głęboko odprężający olej do masażu.