Olej marula

zł28.00
Tax included
Pojemność
  • 30ml
Quantity

  • Safe shopping Safe shopping
  • Fast delivery Fast delivery
  • Clear product returns Clear product returns
  • Natural products Natural products

Na południu Afryki w Namibii, kobiety plemienia Ovambo od stuleci wytwarzają olej marula i stosują jako uniwersalny kosmetyk do pielęgnacji skóry i włosów. Ten żółty, płynny olej tłoczony jest z nasion owoców drzewa marula, ulubionego drzewa słoni. Zwierzęta lubują się w owocach tej rośliny i zjadają je razem z pestkami, które fermentując w żołądkach wprowadzają je w stan pijanego rauszu.

Product Details

29 Items